Džemové koláčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
250 g hladká mouka
3 lžíce studená voda
máslo na vymazání
jahodový džem Schwartau

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, máslo a sůl nasypeme do mísy. Co nejrychleji zpracujene rukama v těsto (drobenku). Přidáme do ni vodu (můžeme si pomoci nožem). Pokud je směs příliš suchá, přidáme lžíci vody

  2. Zabalíme těsto do folie a dáme na 30 minut do lednice

  3. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na cca 0,5 cm tloušťky. Vykrajujeme kolečka - (sklenkou, tvořítkem) tak, aby byla o trochu větší než průměr košíčku

  4. Kolečka z těsta pak vtiskneme do košíčků, které jsme vymazali trochou másla. Do nich pak dáme lžičku džemu, ale pozor, abychom ho tam nedali moc (džem by vytekl během pečení)

  5. Džemové koláčky pečeme v předehřáté formě (180°C) cca 15 minut, aby byly košíčky dozlatova. Nakonec je necháme vychladnout a vyndáme z formiček

  6. Partnerem receptu jsou džemy Schwartau


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!