Džem z hrušek a manga recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

4 lžíce rum
500 g hruška
500 g cukr krystal
500 g mango
1 balíček Gelfix 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky a mango opláchneme a oloupeme. Hrušky zbavíme jádřinců, u manga odstraníme pecku. Oba druhy připraveného ovoce nakrájíme na malé kousky a dáme do kastrolu s trochou vody

  2. Směs ovoce přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut

  3. K rozvařenému ovoci přidáme Gelfix 2:1, postupujeme podle návodu na obalu

  4. Uvařenou směs odstavíme, přidáme rum. Džem z hrušek a manga dobře promícháme

  5. Teplý džem plníme do čistých a suchých sklenic. Dobře uzavřeme víčky. Vhodné je obrátit naplněné sklenice na chvíli dnem nahoru. Džem z hrušek a manga není třeba sterilovat

  6. Džem z hrušek a manga používáme k namazání na pečivo, vhodný je také k přípravě a mazání různých moučníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!