Džem ze zmražených jahod recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2,3 kg cukr krupice
1/2 lžičky kyselina citronová
1,5 kg mražené jahody
50 g mražené borůvky
2 balíčky Gelfix 1:1
450 g oloupaný banán

Postup přípravy receptu

  1. Kilo a půl zmražených jahod necháme trochu povolit a rozmixujeme. Použít můžeme i mraženou neslazenou jahodovou dřeň. Dáme do velkého hrnce

  2. Banány oloupeme a navážíme téměř půl kilogramu. Do celé poloviny kilogramu dosypeme zmražené borůvky, vše rozsekáme tyčovým mixérem a přidáme k jahodám

  3. V hrnečku rozmícháme obsah Gelfixů se 4 lžícemi cukru, přisypeme k ovoci a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Dosypeme všechen cukr a za důkladného míchání opět přivedeme k varu. Vzniklou pěnu odebíráme lžící. Vaříme 3 - 5 minut, před koncem vaření do horké směsi přidáme kyselinu citronovou

  4. Horký džem plníme do umytých a dosucha vytřených sklenic. Ihned uzavřeme víčkem a sklenice převrátíme na 5 minut dnem vzhůru. Pak otočíme zpět a necháme na místě vychladnout. Z uvedeného množství připravíme 8 - 10 skleniček (250ml)

  5. Džem ze zmražených jahod je stejně výtečný jako z čerstvých. Výbornou chuť mu dodávají banány a krásnou barvu borůvky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!