Smetanový krém s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce rum
4 ks žloutek
70 g cukr moučka
5 dl smetana ke šlehání
100 g kandované ovoce
4 lžíce vaječný likér

Postup přípravy receptu

  1. Sáček kandovaného ovoce nasekáme na menší kousky a necháme marinovat ve 2 lžících rumu. Smetanu ušleháme do tuha.

  2. Žloutky s cukrem utřeme, dáme si záležet, aby byl výsledek téměř bílý. K tomuto všleháme šlehačku. Necháme vychladit po dobu marinování.

  3. Těsně před podáváním vmícháme ke krému kandované ovoce, přidáme i vaječný likér.

  4. Nadýchaný smetanový krém rozdělíme do sklenic nebo misek a podáváme jako dezert. Pokud připravujeme krém pro děti, nahradíme alkohol rumovou trestí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!