Vepřový perkelt s těstovinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
120 g rajský protlak
500 g vepřové maso
1,5 lžíce mletá sladká paprika
1 ks větší červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso (kýtu nebo plec) po omytí a osušení na kostky

  2. Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibulku, zpěníme, vmícháme sladkou papriku a podlijeme troškou vody. Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka

  3. Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut. Pak zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat

  4. Vynikající přílohou k vepřovému perkeltu jsou těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!