Vepřový nebo kuřecí Ondráš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
2 ks vejce
5 ks brambory
majoránka
mouka
grilovací koření
mletý černý pepř
4 ks vepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nebo kuřecí maso omyjeme a jemně klouby naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Na pánvi rozpálíme olej, maso zprudka z obou stran osmahneme, zalijeme vodou a dusíme doměkka

  2. Mezitím si připravíme bramborákové těsto, tedy těsto na klasický bramborák. Velké brambory oloupeme, opláchneme a omyjeme. Na struhadle brambory nastrouháme, vmícháme mouku, vejce a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme majoránku a necháme v lednici chvilku odstát

  3. Jakmile máme maso hotové, vyjmeme z pánve, kterou odstraníme. Na další pánvi rozpálíme olej a naběračkou klademe bramborákové těsto ve výšce cca 1 cm

  4. Jakmile okraje těsta začnou zlátnout, vložíme do středu placky plátek masa, přitlačíme a přikryjeme opět těstem. Okraje těsta přitisknutím spojíme, aby maso nevypadlo a celého Ondráše obrátíme. Nadzvednutím zkontrolujeme stav druhé vrstvy těsta. Stejně postupujeme u všech plátků masa

  5. Vepřový nebo kuřecí Ondráš podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!