Smetanový chřestový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
2 ks brambory
750 ml kuřecí vývar
mletý bílý pepř
500 g bílý chřest
100 ml smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. Ve vývaru uvaříme brambory nakrájené na kostičky. Chřest oloupeme a spodní asi čtvrtinu odlomíme, bývá dřevnatá. Zbytek nakrájíme a dáme na 10 minut povařit. Hlavičky chřestu schováme k dozdobení, jsou křehké a uvaří se rychle

  2. Polévku rozmixujeme, případně přecedíme, dochutíme solí, pepřem a dozdobíme na másle osmaženými hlavičkami chřestu

  3. Smetanový chřestový krém ihned podáváme na stůl k jídlu

  4. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!