Sekaná plněná jarními hřiby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 1 ks vejce 2 ks vejce 1 lžíce strouhanka majoránka pažitka 1 ks menší cibule 1 lžíce sekané mandle 5 dkg anglická slanina drcený kmín 25 dkg mleté vepřové maso mletý černý pepř mletý černý pepř jarní bylinky 1 ks menší mrkev 15 dkg jarní hřiby (májovky)
Postup Sekaná plněná jarními hřiby
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si jarní bylinky - medvědí česnek, kopřivu, mladé lístky zelené cibulky, pažitku a libeček. Bylinky nakrájíme nebo natrháme na malé kousky. Přidáme k pomletému vepřovému masu, promícháme a přidáme vejce, strouhanku, majoránku, pepř a sůl. Dobře promísíme a necháme chvíli stát
Mezitím si připravíme náplň. Do kastrolu dáme nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Vložíme očištěné a nakrájené májovky, podusíme a až poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Ještě krátce prohřejeme. Nakonec ke směsi rozklepneme vejce, vsypeme mandle a nasekanou pažitku. Okořeníme podle chuti
Připravenou nádivkou naplníme sekanou a upečeme při 150 °C, až je krásně růžová a křupavá
Sekanou plněnou jarními hřiby podáváme jako teplý hlavní chod s vařeným bramborem. Plněnou sekanou můžeme podávat i zastudena jako chuťovku nebo studenou večeři s chlebem.