Sekaná plněná jarními hřiby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
1 lžíce strouhanka
majoránka
pažitka
1 ks menší cibule
1 lžíce sekané mandle
5 dkg anglická slanina
drcený kmín
25 dkg mleté vepřové maso
mletý černý pepř
mletý černý pepř
jarní bylinky
1 ks menší mrkev
15 dkg jarní hřiby (májovky)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si jarní bylinky - medvědí česnek, kopřivu, mladé lístky zelené cibulky, pažitku a libeček. Bylinky nakrájíme nebo natrháme na malé kousky. Přidáme k pomletému vepřovému masu, promícháme a přidáme vejce, strouhanku, majoránku, pepř a sůl. Dobře promísíme a necháme chvíli stát

  2. Mezitím si připravíme náplň. Do kastrolu dáme nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Vložíme očištěné a nakrájené májovky, podusíme a až poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Ještě krátce prohřejeme. Nakonec ke směsi rozklepneme vejce, vsypeme mandle a nasekanou pažitku. Okořeníme podle chuti

  3. Připravenou nádivkou naplníme sekanou a upečeme při 150 °C, až je krásně růžová a křupavá

  4. Sekanou plněnou jarními hřiby podáváme jako teplý hlavní chod s vařeným bramborem. Plněnou sekanou můžeme podávat i zastudena jako chuťovku nebo studenou večeři s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!