Sekaná plněná panenkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
mléko
1/2 dl voda
1 ks rohlík
500 g mleté maso
1 ks vepřová panenka
mletý černý pepř
sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso rozmělníme, osolíme, opepříme, přidáme teplou vodu a dobře promícháme. Přidáme rozšlehané vejce, v mléce namočený a vymačkaný rohlík, znovu pracně promícháme

  2. Vepřovou panenku očistíme. Kapii necháme okapat a nakrájíme na proužky

  3. Mleté maso přeneseme na fólii, roztáhneme na plát, položíme celou panenku a obložíme kapií. Důkladně, ale opatrně zatočíme, sekanou přeneseme na pekáček, kde ji potřeme olejem. Pečeme asi 1 hodinu ve vyhřáté troubě, občas podlijeme vývarem

  4. Sekaná plněná panenkou chutná nakrájená na plátky s bramborou kaší, ale i chlebem. Dá se podávat teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!