Smažený celerový řízek plněný camembertem a šunkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
50 ml mléko
1 ks celer
hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
8 plátků dušená šunka
2 ks camembert
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Velkou bulvu celeru očistíme a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Celer povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, ale nesmíme ho rozvařit. Kolečka celeru scedíme z vody, necháme dobře odkapat od vody a úplně vychladnout. Camembert příčně překrojíme na plátky a připravíme tenká kolečka okrouhlé dušené šunky

  2. Mezi 2 kolečka celeru vložíme kolečko šunky, kolečko camembertu a zase šunku a vše spojíme párátky. Spojená kolečka celeru naplněného šunkou a camembertem obalíme v hladké mouce, potom ve vejcích rozšlehaných se solí a mlékem a potom ve strouhance

  3. Obalený plněný celer smažíme z obou stran v horkém oleji do pěkné zlato-hnědé barvy. Smažený plněný celer dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku a vyjmeme párátka

  4. Smažený celerový řízek plněný camembertem a šunkou podáváme horký s vařenými novými bramborami přelitými čerstvým máslem a posypanými čerstvou petrželovou natí. Doplníme jemným zeleným listovým salátem anebo čerstvými rajčaty a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!