Těstoviny s rajčatovým lečem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 kg rajčata
1,5 lžíce olivový olej
mletý barevný pepř
2 - 3 špetky italské bylinky
2 - 3 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata důkladně omyjeme, odtrhneme zelenou část a nakrájíme na kostky. Komu vadí slupka, může rajčata předem spařit ve vroucí vodě a před krájením je oloupat. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousíčky. Očištěnou cibuli na kolečka

  2. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku, necháme asi 2 - 3 minuty restovat. Poté vsypeme česnek, který jen lehce orestujeme, vsypeme rajčata a jen mírně podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme směs italských bylinek a necháme 15 - 20 minut dusit. Kdyby bylo třeba, podlijeme vodou

  3. Rajčatové lečo podáváme horké s těstovinami nebo chlebem jako lehkou večeři či oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!