Těstoviny s rajčatovým lečem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 kg rajčata 1,5 lžíce olivový olej mletý barevný pepř 2 - 3 špetky italské bylinky 2 - 3 ks jarní cibulka s natí
Postup Těstoviny s rajčatovým lečem
Postup přípravy receptu
-
Rajčata důkladně omyjeme, odtrhneme zelenou část a nakrájíme na kostky. Komu vadí slupka, může rajčata předem spařit ve vroucí vodě a před krájením je oloupat. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousíčky. Očištěnou cibuli na kolečka
V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku, necháme asi 2 - 3 minuty restovat. Poté vsypeme česnek, který jen lehce orestujeme, vsypeme rajčata a jen mírně podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme směs italských bylinek a necháme 15 - 20 minut dusit. Kdyby bylo třeba, podlijeme vodou
Rajčatové lečo podáváme horké s těstovinami nebo chlebem jako lehkou večeři či oběd.