Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
2 lžíce solamyl
250 ml zakysaná smetana
čerstvě mletý pepř
sušený česnek
6 ks vepřová kotleta bez kosti
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Připravíme si marinádu - smícháme zakysanou smetanu, vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř a společně vše vyšleháme v hluboké nádobě

  2. Do marinády vložíme naklepané vepřové řízky, uložíme do chladu a necháme 12 hodin marinovat. Řízky tak zkřehnou a naberou výbornou chuť. Z marinády maso vyjmeme cca hodinu před vlastní přípravou

  3. Vepřové řízky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté řízky poklademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk

  4. Horké smažené vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem

  5. Jde o velmi chutnou úpravu řízků z vepřového masa, které se dají přichystat dopředu a pak už je příprava velmi rychlá. Podobně lze připravit i kuřecí, krůtí a jiné řízky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!