Těstoviny s rajčatovou tofu omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
majoránka
50 g niva
3 porce těstoviny
oregano
1 ks menší cibule
1 lžíce sójová omáčka
voda na podlití
1/2 plechovky sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
hotová jíška
500 g rajčatové pyré
1/2 kostky tofu s mořskou řasou
4 - 5 ks větší sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Sterilované okurky nakrájíme na jemná kolečka. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, hrášek scedíme. Tofu s mořskou řasou (stačí půl kostky) rozkrájíme na drobné kousky. Nivu nastrouháme

  2. Začneme s přípravou omáčky. V hluboké pánvi si rozehřejeme asi lžíci oleje a osmahneme cibulku. Přidáme okurky, hrášek a chvíli restujeme. Zeleninu zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme oreganem, majoránkou, sójovou omáčkou, pepřem a jen špetkou soli. Přilijeme 1/2 dl vody a necháme asi 5 minut bublat. Pak vmícháme tofu, znovu asi 1 - 2 minuty prohříváme, potom vmícháme nivu. Dáváme pozor, aby se omáčka nepřipálila. Pokud je třeba, mírně podléváme vodou. Nakonec rajčatovou omáčku zahustíme trochou hotové jíšky a necháme už jen prohřát

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Já vařila větší těstoviny v osolené vodě se lžící oleje asi 16 minut. Těstoviny scedíme a rozdělíme na talíře

  4. Uvařené těstoviny zalijeme horkou rajčatovou omáčkou s tofu a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!