Vepřové nudličky na zelenině se smaženými knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1,5 lžíce olej
sůl
vejce
strouhanka
1 ks paprika
2 lžíce solamyl
1 ks cibule
150 g sádlo
1 ks rajče
3 lžíce kečup
200 g žampiony
grilovací koření
hladká mouka
worchester
500 g vepřové maso
sladká chilli omáčka
1 balíček bramborové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, naložíme do oleje, solamylu, worchestru, grilovacího koření, osolíme a necháme odležet. Přichystáme si zeleninu na směs. Cibuli nakrájíme na hrubší půl kolečka, rajče na měsíčky, žampiony a papriku na hrubší plátky

  2. Odležené maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme nakrájenou zeleninu, kečup a sladkou chilli omáčku. Vše pořádně orestujeme, podlijeme troškou vody, necháme mírně provařit a dochutíme

  3. Uvaříme si klasický bramborový knedlík podle návodu na balení, necháme vychladnout, nakrájíme ho na kolečka a obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). Potom knedlík osmažíme na pánvi dozlatova. Osmažená kolečka knedlíků rozložíme na talíř a přidáme masovou směs

  4. Vepřové nudličky na zelenině se smaženými bramborovými knedlíky podáváme jako vydatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!