Smažená vepřová ouška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
0.3 ks malý celer
10 kuliček celý černý pepř
1 ks malá petržel
500 g vepřová ouška
marináda
6 stroužků česnek
1 dl olej
1 lžíce grilovací koření
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme. Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Vepřová ouška zbavíme nečistot a omyjeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.

  2. Ouška, cibuli, kořenovou zeleninu a koření vložíme do studené osolené vody a vaříme zvolna doměkka.

  3. Z utřeného česneku, oleje a grilovacího koření si připravíme marinádu.

  4. Uvařená vepřová ouška necháme okapat a řádně potřeme marinádou. Uzavřeme do nádoby a marinujeme nejméně 2 dny. Potom ouška nakrájíme na tenké nudličky a prudce osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova.

  5. Marinovaná a smažená vepřová ouška podáváme zatepla. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!