Sekaná pečená s fenyklem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
300 - 350 ml vývar
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžička rajčatový protlak
1 hrst mozzarella
5 plátků anglická slanina
80 g strouhaná houska
2 ks čerstvý fenykl
černý mletý pepř
1/2 lžičky drcený rozmarýn
1 lžička hrubozrnná hořčice
400 g mleté drůbeží maso
400 g mleté vepové maso

Postup přípravy receptu

  1. Bulvy fenyklu očistíme, podélně rozkrájíme na osminy a vložíme do velkého pekáče. Kousky fenyklu zakapeme olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 15 minut. Cibuli nasekáme najemno a očistěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Na pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje, na kterém velmi zvolna opečeme cibuli s mrkví dorůžova a necháme vychladnout

  2. V míse promícháme mleté drůbeží a vepřové maso s opečenou směsí cibule s mrkví, přidáme strouhanou housku, vejce, hořčici, rozmarýn, strouhanou mozzarellu, sůl a pepř a z dobře propracovné směsi vytvoříme šišku, kterou poklademe slaninou

  3. V pekáči s opečeným fenyklem utvoříme uprostřed místo, kam vložíme šišku připravené sekané. Vše zakapeme olejem, zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut. Pak alobal odkryjeme a podlijeme vývarem promíchaným s rajčatovým protlakem. Dále sekanou pečeme nezakrytou dalších 30 - 35 minut, dokud nebude maso zcela propečené

  4. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme fenyklem, pokapeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!