Sekaná pečeně se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek olej sůl 3 ks vejce 1 lžička hořčice 2 ks mrkev 1 ks velká cibule 700 g mleté hovězí maso 2 lžičky dijonská hořčice 1 lžička hnědý cukr 2 - 3 řapíky řapíkatý celer 10 plátků toastový chléb 300 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 50 g jemný kečup 3 lžíce jemný kečup 1 hrst čerstvá petrželová nať
Postup Sekaná pečeně se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy masa očistíme a spolu umeleme. Toastový chléb nasucho opečeme, necháme ztvrdnout a rozmixujeme v hladkou strouhanku. Mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli očistíme, nakrájíme na kousky a spolu rozmixujeme
V míse promícháme mleté maso se strouhankou z toastů, umixovanou zeleninou a syrovými vejci. Směs ochutíme nasekanou petrželkou, kečupem, hořčicí, pepřem a solí. Řádně propracujeme a necháme 20 minut rozležet
Mezitím si připravíme směs na potření. Kečup utřeme s cukrem, hořčicí a lžičkou oleje
Masovou směs vložíme do vymazané chlebové formy, potřeme kečupovým krémem a upečeme v troubě při 190 °C. Propečenost sekané kontrolujeme pomocí špejle
Sekanou pečeni se zeleninou podáváme teplou s bramborovou kaší. Dobrá je i studená v sendviči se zeleninou a dipem.