Sekaná pečeně se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
3 ks vejce
1 lžička hořčice
2 ks mrkev
1 ks velká cibule
700 g mleté hovězí maso
2 lžičky dijonská hořčice
1 lžička hnědý cukr
2 - 3 řapíky řapíkatý celer
10 plátků toastový chléb
300 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
50 g jemný kečup
3 lžíce jemný kečup
1 hrst čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa očistíme a spolu umeleme. Toastový chléb nasucho opečeme, necháme ztvrdnout a rozmixujeme v hladkou strouhanku. Mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli očistíme, nakrájíme na kousky a spolu rozmixujeme

  2. V míse promícháme mleté maso se strouhankou z toastů, umixovanou zeleninou a syrovými vejci. Směs ochutíme nasekanou petrželkou, kečupem, hořčicí, pepřem a solí. Řádně propracujeme a necháme 20 minut rozležet

  3. Mezitím si připravíme směs na potření. Kečup utřeme s cukrem, hořčicí a lžičkou oleje

  4. Masovou směs vložíme do vymazané chlebové formy, potřeme kečupovým krémem a upečeme v troubě při 190 °C. Propečenost sekané kontrolujeme pomocí špejle

  5. Sekanou pečeni se zeleninou podáváme teplou s bramborovou kaší. Dobrá je i studená v sendviči se zeleninou a dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!