Zelenina smažená v pivním těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
olej
sůl
3 ks vejce
1/2 ks brokolice
1/2 ks květák
1 ks kedlubna
100 ml olivový olej
120 g hladká mouka
hladká mouka
3 lžíce citronová šťáva
2 kelímky bílý jogurt
100 ml světlé pivo
1 ks velká mrkev
3 lžíce čerstvá petrželka
1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvý kopr
2 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Květák a brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na plátky 3 mm silné. Připravenou zeleninu osolíme a necháme odležet

  2. Připravíme si jogurtovou omáčku. Omyté a nasekané bylinky vložíme do mísy, zalijeme olejem, citronovou šťávou a jogurtem. Vše spolu rozmixujeme a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Omáčku necháme v chladu rozležet

  3. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Vejce osolíme, rozšleháme s pivem, zahustíme moukou a vymícháme ve středně husté těstíčko

  4. Kousky zeleniny obalujeme v hladké mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotovou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce

  5. Smaženou zeleninu rozdělíme na porce a podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!