Smažená palačinková jablka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
2 ks žloutek
200 ml mléko
3 ks jablko
2 ks bílek
4 lžičky cukr moučka
cukr moučka
170 g hladká mouka
olej na smažení
1/2 lžičky sušená citrónová kůra
Postup Smažená palačinková jablka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílku. Ve větší míse šlehačem vyšleháme z mléka, žloutků, mouky, cukru, soli a sušené citrónové kůry hustší těsto
Necháme odstát a mezitím si vyšleháme tuhý bílkový sníh, který přimícháme do těsta
Jablka očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kolečka hrubé asi tak 1cm. Připravená jablka můžeme namáčet v připraveném těstě. Na pánvi rozehřejeme olej a jablka smažíme dozlatova
Podáváme teplé. Ovšem i za studena jsou smažená palačinková jablka opravdovou pochoutkou.