Kapustová polévka po portugalsku - Caldo verde recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
4 ks brambory
1 l voda
10 listů kapusta
1 ks klobása

Postup přípravy receptu

  1. V Portugalsku se k přípravě této polévky používá speciální druh zeleniny podobný kapustě, u nás bude tedy hlavní ingrediencí kapusta, dále pak brambory a dobrá, třeba i pikantní, klobása

  2. Brambory oloupeme a dáme vařit do vody spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Uvařené brambory odstavíme, ponorným mixérem rozmixujeme a opět dáme na plotnu

  3. Mezitím si připravíme vrchní listy kapusty, které dobře omyjeme a nakrájíme na velmi tenké a delší nudličky. Ty přidáme do polévky a vaříme doměkka, přidáme také na plátky nakrájenou klobásu a podle chuti dosolíme

  4. Kapustovou polévku po portugalsku podáváme horkou, můžeme k ní nabízet chléb či jiný druh pečiva. Pro zajímavost můžeme zmínit, že v některých částech Portugalska je zvykem dochutit si polévku přímo na talíři trochou červeného vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!