Kapustová polévka na česneku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 5 lžic olej sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 0,5 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks kapusta mletý černý pepř 1 - 2 kostky zeleninový bujon 1 l voda nebo vývar 4 lžíce dětská krupice
Postup Kapustová polévka na česneku
Postup přípravy receptu
-
Očistíme si cibuli a česnek. Oboje nakrájíme najemno. Petržel, mrkev a celer si očistíme. Nakrájíme na kostičky
V hrnci (asi na 2 litry) si rozehřejeme olej. Nasypeme do hrnce cibulku a chvilku za stálého mícháme zpěníme. Přidáme česnek a jen krátce osmahneme. Zalijeme vodou a přidáme nakrájenou zeleninu
Zatímco se pozvolna zelenina vaří, připravíme si kapustu. Opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na menší kousíčky. Když je zelenina téměř uvařená, dáme do hrnce bujon nebo masox, sůl, pepř a připravenou kapustu. Povaříme asi 5 minut. V hrníčku si připravíme směs vajíčka a krupici, pořádně rozmícháme a přilijeme do kapustové polévky. Až vajíčko "ztuhne" kapustová polévka je hotová
Kapustová polévka na česneku je nejlepší teplá. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.