Kapustová polévka na česneku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
5 lžic olej
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
0,5 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks kapusta
mletý černý pepř
1 - 2 kostky zeleninový bujon
1 l voda nebo vývar
4 lžíce dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si cibuli a česnek. Oboje nakrájíme najemno. Petržel, mrkev a celer si očistíme. Nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci (asi na 2 litry) si rozehřejeme olej. Nasypeme do hrnce cibulku a chvilku za stálého mícháme zpěníme. Přidáme česnek a jen krátce osmahneme. Zalijeme vodou a přidáme nakrájenou zeleninu

  3. Zatímco se pozvolna zelenina vaří, připravíme si kapustu. Opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na menší kousíčky. Když je zelenina téměř uvařená, dáme do hrnce bujon nebo masox, sůl, pepř a připravenou kapustu. Povaříme asi 5 minut. V hrníčku si připravíme směs vajíčka a krupici, pořádně rozmícháme a přilijeme do kapustové polévky. Až vajíčko "ztuhne" kapustová polévka je hotová

  4. Kapustová polévka na česneku je nejlepší teplá. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!