Skvělý znojemský guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

40 g slanina
sůl
3 ks cibule
kmín
400 g hovězí maso
sterilované okurky
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
chlebová kůrka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu také nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nasekáme

  2. Do rozehřátého hrnce vsypeme slaninu a necháme ji pustit tuk. Na rozpuštěnou slaninu vložíme maso a krátce ho po všech stranách osmahneme. Potom maso shrneme vařečkou na jednu stranu, do tuku vsypeme nasekanou cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme mletou papriku, osolíme, okmínujeme, podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas masem zamícháme a podle potřeby doléváme vodu

  3. Až k téměř mletému masu přidáme na kostičky pokrájené okurky a strouhanou nebo na malé kousíčky nakrájenou chlebovou kůrku. Ta šťávu krásně zahustí. Maso dusíme doměkka a nakonec znojemský guláš podle potřeby dochutíme

  4. Skvělý znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!