Skvělý jablečný kompot recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

250 g cukr
2 kg jablko
1 l voda
2 ks hřebíček
1 ks badyán
1 špetka kyselina citronová
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu, cukr, skořici, hřebíček, badyán a špetku kyseliny citronové. Oloupeme jablka, ale loupat je také nemusíme. Dále jablka rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a přidáme je do vařícího nálevu. Zamícháme a přivedeme zpět k varu. Vaříme 2 - 3 minuty, ochutnáme a podle chuti dosladíme či okyselíme

  2. Jablkový kompot plníme ihned do dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme vyvařenými šroubovacími víčky, otočíme sklenici vzhůru nohama a necháme vychladnout. Nesterilujeme

  3. Kdo má obavy, může naplněné a dobře uzavřené sklenice s jablečným kompotem nechat ještě projet myčkou alespoň na 65 °C. Stačí je přidat ještě horké do myčky 20 minut před domytím nádobí. Z uvedeného množství vytvoříme 4 velké kilové sklenice nebo 8 půlkilovek

  4. Skvělý jablečný kompot podáváme jako sladký dezert k jídlu, ale je dobrý i samotný jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!