Bramborová plněná kolečka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 ks vejce
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
mletý černý pepř
150 g uzené vepřové maso
340 g bramborové těsto v prášku (Amylon)

Postup přípravy receptu

  1. Vařené nebo pečené uzené maso jemně usekáme nebo umeleme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželovou nať očistíme a velmi jemně usekáme

  2. Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Potom vmícháme nakrájené uzené maso a vše asi 2 minuty restujeme. Podle chuti opepříme, odstavíme a necháme vychladnout

  3. Připravíme si bramborové těsto. Do množství vody uvedeném na obalu vmícháme usekanou petrželku a vejce. Vše rozšleháme metlou a vmícháme suchou bramborovou směs. Po odstátí propracujeme v těsto, které na pomoučněném vále propracujeme a rozválíme asi na 1 - 2 mm silnou placku. Tvořítkem nebo skleničkou o průměru 6 cm vykrájíme kolečka. Polovinu koleček poklademe vychladlou náplní z uzeného masa a dobře spojíme s neplněnými kolečky

  4. Kolečka smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotová bramborová plněná kolečka necháme okapat na papírovém ubrousku

  5. Bramborová kolečka podáváme horká se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!