Skvělé květákové placičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks květák
3-4 lžičky podravka
30 dkg měkký salám
podle potřeby
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme doměkka ve vroucí mírně osolené vodě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme měkký salám na malé kostičky.

  2. Slitý a okapaný květák nasekáme nadrobno. Čím více drobné kousíčky budeme mít, tím lépe. Nasekaný květák a nakrájený salám dáme do větší mísy, do které rozklepneme vejce, nasypeme podravku a strouhanku. Z ingrediencí vytvoříme tužší hmotu, kterou dochutíme (sůl, pepř) a tvoříme slabší placičky. Hotové květákové placičky smažíme po obou stranách dozlatova.

  3. Podle chuti můžeme přidat čerstvé bylinky, cibuli, pórek, jarní cibulku, salám lze vyměnit za slaninu. Záleží na chuti.

  4. Skvělé květákové placičky podáváme s vařeným bramborem, či s pečivem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!