Italské masové kuličky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 60 g strouhanka 1 ks cibule 500 g rajčatový protlak 1 lžička oregano 8 ks žampiony 1 lžíce olivový olej 2 lžíce strouhaný parmazán mletý pepř 500 g mleté hovězí maso 1 ks červená paprika 1/2 lžičky sušený drcený česnek
Postup Italské masové kuličky
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme, papriku, žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme
Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, oregano, sušený česnek a vejce. Směs promícháme a ochutíme černým pepřem. Ze směsi vytvoříme 16 kuliček
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky opékáme za stálého obracení asi 10 minut postupně ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme
Do oleje na pánvi vložíme nakrájenou papriku, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme žampiony a směs smažíme další 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, opečené kuličky vrátíme do omáčky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut
Podáváme například se špagetami. Recept na italské masové kuličky vystačí pro 6 osob
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky