Italské masové kuličky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
60 g strouhanka
1 ks cibule
500 g rajčatový protlak
1 lžička oregano
8 ks žampiony
1 lžíce olivový olej
2 lžíce strouhaný parmazán
mletý pepř
500 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
1/2 lžičky sušený drcený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme, papriku, žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme

  2. Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, oregano, sušený česnek a vejce. Směs promícháme a ochutíme černým pepřem. Ze směsi vytvoříme 16 kuliček

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky opékáme za stálého obracení asi 10 minut postupně ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme

  4. Do oleje na pánvi vložíme nakrájenou papriku, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme žampiony a směs smažíme další 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, opečené kuličky vrátíme do omáčky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut

  5. Podáváme například se špagetami. Recept na italské masové kuličky vystačí pro 6 osob

  6. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!