Italské risotto s červenou řepou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 1/2 hrnku bílé víno 1 lžíce olivový olej mletý pepř 1,5 l zeleninový vývar čerstvý tymián 4 - 5 ks červená řepa 1 ks červená cibule 1,5 hrnek rýže arborio
Postup Italské risotto s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Řepu (menší kusy) očistíme a každou zvlášť zabalíme do silného alobalu. Řepu položíme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme cca hodinu, řepou po upečení musí projet nůž, tak poznáme, že je akorát. Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky
Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rýži arborio, nasekaný česnek a dobře promícháme. Přilijeme bílé víno a znovu chvíli mícháme, dokud se nevsákne do rýže. Poté přidáme část vývaru a opět za stálého míchání necháme vsáknout. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar. Asi v půlce přilévání přidáme řepu. Risotto je hotové za cca 20 minut. Hotové risotto s červenou řepou podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý tymián, máslo a přiklopíme pokličkou, aby se chutě propojily
Italské risotto s červenou řepou ihned po přípravě podáváme. Podle chuti můžeme ještě posypat parmazánem.