Italské risotto s červenou řepou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1/2 hrnku bílé víno
1 lžíce olivový olej
mletý pepř
1,5 l zeleninový vývar
čerstvý tymián
4 - 5 ks červená řepa
1 ks červená cibule
1,5 hrnek rýže arborio

Postup přípravy receptu

  1. Řepu (menší kusy) očistíme a každou zvlášť zabalíme do silného alobalu. Řepu položíme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme cca hodinu, řepou po upečení musí projet nůž, tak poznáme, že je akorát. Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky

  2. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rýži arborio, nasekaný česnek a dobře promícháme. Přilijeme bílé víno a znovu chvíli mícháme, dokud se nevsákne do rýže. Poté přidáme část vývaru a opět za stálého míchání necháme vsáknout. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar. Asi v půlce přilévání přidáme řepu. Risotto je hotové za cca 20 minut. Hotové risotto s červenou řepou podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý tymián, máslo a přiklopíme pokličkou, aby se chutě propojily

  3. Italské risotto s červenou řepou ihned po přípravě podáváme. Podle chuti můžeme ještě posypat parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!