Italské ragú recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
6 ks rajče
2 ks pórek
1 lžíce oregano
mletý bílý pepř
200 g anglická slanina
1,5 lžíce provensálské koření
600 g vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně posekáme

  2. Na oleji zpěníme cibulku, vyškvaříme slaninu, vložíme maso a orestujeme. Přidáme rajčata, koření, sůl a za neustálého míchání opékáme přibližně 15 minut. Poté vložíme pórek a ještě 10 minut dusíme

  3. Italské ragú podáváme s vařenými těstovinami a zdobíme černými olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!