Italské ragú recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
6 ks rajče
2 ks pórek
1 lžíce oregano
mletý bílý pepř
200 g anglická slanina
1,5 lžíce provensálské koření
600 g vepřová plec
Postup Italské ragú
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně posekáme
Na oleji zpěníme cibulku, vyškvaříme slaninu, vložíme maso a orestujeme. Přidáme rajčata, koření, sůl a za neustálého míchání opékáme přibližně 15 minut. Poté vložíme pórek a ještě 10 minut dusíme
Italské ragú podáváme s vařenými těstovinami a zdobíme černými olivami.