Skořicová srdíčka s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
1 ks žloutek
1 ks pomeranč
150 g cukr moučka
1 špetka kardamon
0 lžiček mletá skořice
200 g hladká mouka
100 g mleté lískové oříšky
na ozdobu
cukr moučka
mletá skořice
poleva
1 balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, lískových oříšků, cukru moučka, pomerančové šťávy, 1/2 lžičky mleté skořice, kardamonu, žloutku a másla vypracujeme těsto. Kardamon můžeme nahradit zázvorem. Já sehnala kardamon náhodou na trzích. Těsto necháme vychladit nejméně 2 hodiny ve fólii v lednici.

  2. Z vyváleného těsta tak na 1/2 cm vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vodou, posypeme skořicí a cukrem moučka.

  3. Srdíčka pečeme tak 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Cukroví necháme vychladnout. Polevu v sáčku rozpustíme podle návodu, ustřihneme roh a zdobíme srdíčka.

  4. Skořicová srdíčka s čokoládou servírujeme na sváteční stůl a vychutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!