Skořicová srdíčka s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g máslo 1 ks žloutek 1 ks pomeranč 150 g cukr moučka 1 špetka kardamon 0 lžiček mletá skořice 200 g hladká mouka 100 g mleté lískové oříšky na ozdobu cukr moučka mletá skořice poleva 1 balíček bílá čokoládová poleva
Postup Skořicová srdíčka s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, lískových oříšků, cukru moučka, pomerančové šťávy, 1/2 lžičky mleté skořice, kardamonu, žloutku a másla vypracujeme těsto. Kardamon můžeme nahradit zázvorem. Já sehnala kardamon náhodou na trzích. Těsto necháme vychladit nejméně 2 hodiny ve fólii v lednici.
Z vyváleného těsta tak na 1/2 cm vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vodou, posypeme skořicí a cukrem moučka.
Srdíčka pečeme tak 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Cukroví necháme vychladnout. Polevu v sáčku rozpustíme podle návodu, ustřihneme roh a zdobíme srdíčka.
Skořicová srdíčka s čokoládou servírujeme na sváteční stůl a vychutnáváme.