Skořicová piškotová roláda s dýňovou marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
3 lžíce marmeláda
5 - 6 lžic cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
1 - 2 lžičky mletá skořice
1 špetka mletá skořice
1/2 hrnečku polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si klasické piškotové těsto - rozdělíme žloutky a bílky do dvou misek, žloutky vyšleháme spolu s cukrem do husté pěny. V další míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do žloutkové pěny, přidáváme polohrubou mouku a špetku skořice

  2. Takto připravené těsto rozetřeme na velký plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 - 220 °C a vložíme do ní plech s těstem, teplotu nestahujeme. Takto zprudka pečeme dozlatova, stačí tak 8 - 10 minut. Tímto rychlým způsobem pečení těsto zůstane pružné, což je pro roládu nutný předpoklad, a přitom nebude vysušené

  3. Piškotový korpus po upečení vyjmeme z trouby a ještě horký ho překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně stáhneme pečící papír a plát spolu s utěrkou srolujeme. Takto necháme vychladnout. Vychladlý plát rozbalíme a potřeme meruňkovou, jahodovou, třešňovou či v této sezoně dýňovou marmeládou. Záleží jen na naší chuti. Poté opět opatrně stočíme do rolády

  4. Skořicovou piškotovou roládu s dýňovou marmeládou před podáváním hojně posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, posypem nešetříme. Roládu podáváme nakrájenou na úhledné plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!