Skořicová srdíčka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g cukr krupice
50 g mletá skořice
500 g listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozkrojíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na vále posypaném částí cukru na pruh široký 20 cm. Podle potřeby podsypáváme i posypáváme cukrem. Rozválený pruh poprášíme skořicí a delší strany přeložíme okrajem ke středu pásu. Opět posypeme cukrem a skořicí a složíme na poloviny. Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta

  2. Takto připravené těsto nakrájíme na 1 cm široké dílky a skořicová srdíčka naskládáme řeznou stranou na studenou vodou vypláchnutý plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C. Po pěti minutách plech z trouby vyjmeme a každé "srdce" převrátíme. Pracujeme rychle, aby byl plech z trouby co nejkratší dobu. Plech vrátíme do trouby na dalších 5 - 7 minut

  3. Z této dávky jsou dva plechy skořicových srdíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!