Plněné papriky v rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
4 - 5 lžic olej
sůl
1 ks vejce
6 ks paprika
1 cl mléko
1 cl mléko
2 ks cibule
3 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
5 kuliček pepř
2 lžíce hladká mouka
1/2 kg mleté maso
mletý černý pepř
1 lžíce koření do mletého masa
1 ks tvrdší houska
2 konzervy rajský protlak (malý)
1 l hovězí vývar (kostka masoxu)

Postup přípravy receptu

  1. Papriky dobře omyjeme a zbavíme stopky a semen

  2. Mleté maso ochutíme pepřem, solí, kořením do mletých masových směsí a dobře promícháme s vajíčkem a houskou namočenou v mléku. Takto připraveným masem naplníme papriky

  3. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme naplněné papriky a pomalu opečeme ze všech stran. Vložíme bobkový list a kuličky nového koření a pepře. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak (případně dochutíme ostrým kečupem), zahustíme moukou rozmíchanou v mléku a za opatrného míchání přivedeme k varu

  4. Po provaření můžeme dohustit sušenou smetanou nebo mlékem, je-li třeba dosladíme cukrem nebo sladkým kečupem

  5. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!