Plněné papriky v rajské omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 4 - 5 lžic olej sůl 1 ks vejce 6 ks paprika 1 cl mléko 1 cl mléko 2 ks cibule 3 lístky bobkový list 5 kuliček nové koření 5 kuliček pepř 2 lžíce hladká mouka 1/2 kg mleté maso mletý černý pepř 1 lžíce koření do mletého masa 1 ks tvrdší houska 2 konzervy rajský protlak (malý) 1 l hovězí vývar (kostka masoxu)
Postup Plněné papriky v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Papriky dobře omyjeme a zbavíme stopky a semen
Mleté maso ochutíme pepřem, solí, kořením do mletých masových směsí a dobře promícháme s vajíčkem a houskou namočenou v mléku. Takto připraveným masem naplníme papriky
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme naplněné papriky a pomalu opečeme ze všech stran. Vložíme bobkový list a kuličky nového koření a pepře. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak (případně dochutíme ostrým kečupem), zahustíme moukou rozmíchanou v mléku a za opatrného míchání přivedeme k varu
Po provaření můžeme dohustit sušenou smetanou nebo mlékem, je-li třeba dosladíme cukrem nebo sladkým kečupem
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.