Plněné papriky v rajské omáčce z titanového hrnce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
50 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
strouhanka
1 ks cibule
tymián
bazalka
2 ks bobkový list
sekaná petrželka
2 lžíce hladká mouka
500 g mleté maso
100 ml suché červené víno
mletý černý pepř
hotová jíška
1 sklenice jemný kečup
mletá chilli paprička
8 ks slovenská paprika

Postup přípravy receptu

  1. K mletému masu přidáme víno, vejce, sůl, pepř, chilli koření, bazalku, petrželku, mouku, může být i polohrubá. Důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou

  2. Menší papriky seřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme a naplníme masovou směsí. Pokud nám masová směs zbude, vytvoříme z ní kuličky, které dusíme v omáčce společně s paprikami

  3. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do rozehřátého titanového hrnce dáme lžíci másla a vyškvaříme nakrájenou slaninu. Vsypeme cibuli a necháme ji mírně zezlátnout. Poté vložíme připravené paprikové lusky, případně i kuličky ze zbylé masové směsi, a ze všech stran je krátce opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme kečup, sůl, pepř, tymián, mleté nové koření, česnek a bobkové listy. Podle chuti přidáme cukr. Vše přiklopíme poklicí, zmírníme plamen na minimum a dusíme asi 30 minut. V polovině dušení papriky otočíme. Před koncem přípravy zahustíme instantní jíškou, znovu přiklopíme poklicí a minutu povaříme. Vypneme a necháme ještě 5 minut dojít. Z rajské omáčky vyjmeme bobkové listy a podáváme

  4. Plněné papriky v rajské omáčce z titanového hrnce podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!