Plněné papriky z pomalého hrnce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
200 ml vývar
1 ks vejce
7 ks paprika
1 kg rajčata
mléko
majoránka
2 ks cibule
1 lžíce mouka hladká
pepř mletý
5 kuliček pepř celý
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
500 g mleté maso
1 lžička sladká mletá paprika
4 plátky toastový chléb
1 lžíce sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme najemno. Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a svlažíme troškou mléka. Rajčata pokrájíme na kousky, papriky vykrojíme k naplnění a vyčistíme

  2. K toastovému chlebu přidáme mleté maso, polovinu nakrájené cibule, vejce, majoránku, pepř, osolíme a řádně zpracujeme. Papriky naplníme touto hmotou a upěchujeme

  3. V nádobě pomalého hrnce nebo v jiné vhodné na plotně rozpustíme sádlo a na něm necháme zesklovatět zbylou cibulku. Zaprášíme paprikou a moukou, velmi krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přesuneme do nádoby pomalého hrnce, resp. nádobu pomalého hrnce do základny, vložíme papriky, koření a zasypeme rajčaty. Připravujeme v pomalém hrnci na nižší stupeň cca 2 hodiny, rajčata musí být měkká. Pak vyjmeme papriky, zbytek propasírujeme a dochutíme na omáčku

  4. Plněné papriky z pomalého hrnce podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!