Plněné papriky z pomalého hrnce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 200 ml vývar 1 ks vejce 7 ks paprika 1 kg rajčata mléko majoránka 2 ks cibule 1 lžíce mouka hladká pepř mletý 5 kuliček pepř celý 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 500 g mleté maso 1 lžička sladká mletá paprika 4 plátky toastový chléb 1 lžíce sádlo nebo olej
Postup Plněné papriky z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme najemno. Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a svlažíme troškou mléka. Rajčata pokrájíme na kousky, papriky vykrojíme k naplnění a vyčistíme
K toastovému chlebu přidáme mleté maso, polovinu nakrájené cibule, vejce, majoránku, pepř, osolíme a řádně zpracujeme. Papriky naplníme touto hmotou a upěchujeme
V nádobě pomalého hrnce nebo v jiné vhodné na plotně rozpustíme sádlo a na něm necháme zesklovatět zbylou cibulku. Zaprášíme paprikou a moukou, velmi krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přesuneme do nádoby pomalého hrnce, resp. nádobu pomalého hrnce do základny, vložíme papriky, koření a zasypeme rajčaty. Připravujeme v pomalém hrnci na nižší stupeň cca 2 hodiny, rajčata musí být měkká. Pak vyjmeme papriky, zbytek propasírujeme a dochutíme na omáčku
Plněné papriky z pomalého hrnce podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.