Silvestrovský ananasový přípitek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
1 g mletá skořice
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček strouhaná čokoláda
podle chuti
1 konzerva kompotovaný ananas
podle potřeby
šampaňské

Postup přípravy receptu

  1. Do zavařovací sklenice na závit dáme přiměřené množství kompotovaného ananasu - asi tolik, kolik bylo šťávy v plechovce, poté zalijeme šampaňským. Pro děti použijeme dětské šampaňské.

  2. Sklenici dobře zavřeme a dáme na 24 hodin (nejméně) uležet v lednici - není třeba se bát, nějaké bublinky zůstanou a nevyprchají.

  3. Silvestrovský ananasový přípitek servírujeme do sklenic podobných Napolenkám (není podmínkou), zalijeme vyluhovaným šampaňským, aby hladina byla níž než ovoce. Ozdobíme ušlehanou smetanou a nakonec posypeme čokoládou i skořicí.

  4. Přeji všem zajímavý přípitek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!