Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks jablko
2 l voda
100 g křen
bobkový list
celý pepř
kořenová zelenina
1,5 kg vepřové koleno
100 g rychlosůl
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso (koleno, plec, hlava) den předem naložíme do láku - 50 g pragandy (rychlosůl) na litr vody. Maso musí být celé ponořené

  2. Druhý den před přípravou maso opláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme čistou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, celou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) a už nesolíme. Dosolit můžeme po uvaření

  3. Ovar vaříme 1,45 hodiny na mírném ohni

  4. Než se maso uvaří, nastrouháme křen a v misce lehce spaříme vývarem. Přistrouháme jablko, osolíme a podle chuti směs okyselíme, nebo přisladíme

  5. Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky ihned podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!