Silvestrovský dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
1 lžíce olej
2 ks vejce
100 g máslo
150 g máslo
marmeláda
voda
čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
1 plechovka salko
400 g sušené mléko
130 g polohrubá mouka
mandlové lupínky
1 balíček čokoládová poleva
mandlová tresť
cukr na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, cukru, mouky, žloutků a sněhu připravíme piškotové těsto. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout

  2. V kastrůlku rozehřejeme čokoládu. Vlažnou čokoládu vyšleháme s cukrem a máslem do krému

  3. Korpus naplníme marmeládou a krémem. Čokoládovou polevou ozdobíme vršek dortu, strany natřeme krémem a obalíme mandlovými lupínky. Z marcipánu uděláme hodiny a dáme je nahoru na polevu tak, aby ukazovaly skoro půlnoc. Marcipán uděláme z sušeného mléka, salka, oleje, mandlové esence, vody a cukru na zahuštění

  4. Silvestrovský dort necháme ztuhnout a můžeme slavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!