Selská polévka podle šéfa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg tuk
6 dkg hladká mouka
1 l masový vývar
2 dkg sušené houby
1 dl smetana na vaření
5 dkg pološiroké nudle
podle chuti
sůl
petrželka
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme do vody. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme zchladlým vývarem a necháme alespoň 20 minut provařit. Uvaříme i sušené houby a potom je překrájíme. Pološiroké nudle uvaříme zvlášť. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Zahuštěný vývar přecedíme, přidáme přesekané houby i s vývarem, smetanu, kmín a necháme ještě asi 5 minut povařit. Polévku dochutíme solí a pepřem.

  3. Jako vložku do selské polévky použijeme uvařené pološiroké nudle a na talíři sypeme petrželkou. Můžeme použít i syrové houby. Vývar použijeme podle chuti, doléváme postupně, jak polévka houstne.

  4. Selskou polévku podle šéfa ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!