Selská polévka podle šéfa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg tuk 6 dkg hladká mouka 1 l masový vývar 2 dkg sušené houby 1 dl smetana na vaření 5 dkg pološiroké nudle podle chuti sůl petrželka kmín mletý černý pepř
Postup Selská polévka podle šéfa recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme do vody. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme zchladlým vývarem a necháme alespoň 20 minut provařit. Uvaříme i sušené houby a potom je překrájíme. Pološiroké nudle uvaříme zvlášť. Petrželku nasekáme nadrobno.
Zahuštěný vývar přecedíme, přidáme přesekané houby i s vývarem, smetanu, kmín a necháme ještě asi 5 minut povařit. Polévku dochutíme solí a pepřem.
Jako vložku do selské polévky použijeme uvařené pološiroké nudle a na talíři sypeme petrželkou. Můžeme použít i syrové houby. Vývar použijeme podle chuti, doléváme postupně, jak polévka houstne.
Selskou polévku podle šéfa ihned podáváme k jídlu.