Zapečená selská omeleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
4 ks vejce
8 ks brambory
3 dl mléko
2 ks cuketa
2 ks klobása
2 lžičky grilovací koření
4 lžíce olivový olej
2 lžíce hladká mouka
1 špetka chilli koření
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Cukety omyjeme a nakrájíme na menší kostky. V míse uděláme marinádu: Smícháme olivový olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek, chilli a grilovací koření. Do marinády přidáme nakrájené cukety, zamícháme a necháme chvíli odstát

  2. Zatím nakrájíme klobásy také na kostičky, osmahneme na pánvi, pak dáme do misky a na té samé pánvi osmahneme cukety doměkka. Brambory scedíme a dáme do pekáče. Přidáme cukety a klobásy, vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a necháme 10 minut péct

  3. Mezitím si nachystáme zálivku: Vyšleháme 4 vejce, 3 dl mléka a 2 lžíce hladké mouky. Po 10 minutách vlijeme směs do pekáče a pečeme cca 20 - 30 minut na 180 °C

  4. Zapečenou selskou omeletu ihned po vytažení podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!