Zapečená selská omeleta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 4 ks vejce 8 ks brambory 3 dl mléko 2 ks cuketa 2 ks klobása 2 lžičky grilovací koření 4 lžíce olivový olej 2 lžíce hladká mouka 1 špetka chilli koření 1 lžička mletý černý pepř
Postup Zapečená selská omeleta
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Cukety omyjeme a nakrájíme na menší kostky. V míse uděláme marinádu: Smícháme olivový olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek, chilli a grilovací koření. Do marinády přidáme nakrájené cukety, zamícháme a necháme chvíli odstát
Zatím nakrájíme klobásy také na kostičky, osmahneme na pánvi, pak dáme do misky a na té samé pánvi osmahneme cukety doměkka. Brambory scedíme a dáme do pekáče. Přidáme cukety a klobásy, vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a necháme 10 minut péct
Mezitím si nachystáme zálivku: Vyšleháme 4 vejce, 3 dl mléka a 2 lžíce hladké mouky. Po 10 minutách vlijeme směs do pekáče a pečeme cca 20 - 30 minut na 180 °C
Zapečenou selskou omeletu ihned po vytažení podáváme.