Selská polévka s nudlemi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
máslo
petrželka
4 lžíce mléko
vývar z kostí
2 lžíce hladká mouka
20 dkg sterilované žampiony
široké nudle
mletý černý pepř
polévkové koření
1 - 2 lžíce sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony orestujeme na másle. Široké nudle uvaříme v osolené vodě. Petrželku nebo pažitku nasekáme nadrobno

  2. Z tuku a hladké mouky připravíme světlou zásmažku a za neustálého míchání ji zalijeme vlažným vývarem nebo vodou. Dále přidáme mletý pepř a pozvolna polévku vaříme asi 20 minut. Ke konci vaření polévku zjemníme mlékem a krátce provaříme

  3. Polévku přecedíme, přidáme nakrájené žampiony, které jsme si zvlášť na másle orestovali, a provaříme. Dochutíme polévkovým kořením a opět provaříme. Do hotové polévky přidáme v jiném hrnci uvařené široké nudle

  4. Selskou polévku s nudlemi na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!