Rýžové smaženky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g strouhanka
125 ml mléko
20 g tuk
750 ml voda
300 g rýže
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži přebereme, propláchneme a podusíme ve slané vodě téměř doměkka.

  2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme mlékem, vmícháme ji do uvařené rýže a přidáme jemně usekanou petrželku.

  3. Na tácu uhladíme rýžovou kaši na prst silnou placku a dáme ztuhnout do ledničky.

  4. Pak z placky krájíme podlouhlé obdélníčky, které obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme v rozehřátém tuku.

  5. Ihned po osmažení rýžové smaženky podáváme. asd


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!