Rýžové smaženky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g strouhanka 125 ml mléko 20 g tuk 750 ml voda 300 g rýže 1 lžíce hladká mouka podle chuti sůl sekaná petrželka
Postup Rýžové smaženky recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži přebereme, propláchneme a podusíme ve slané vodě téměř doměkka.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme mlékem, vmícháme ji do uvařené rýže a přidáme jemně usekanou petrželku.
Na tácu uhladíme rýžovou kaši na prst silnou placku a dáme ztuhnout do ledničky.
Pak z placky krájíme podlouhlé obdélníčky, které obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme v rozehřátém tuku.
Ihned po osmažení rýžové smaženky podáváme. asd