Pečená vepřová krkovička recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
brambory
2 - 3 ks cibule
kmín
1/2 kg vepřový bůček
mletý černý pepř
ďábelské koření
celý barevný pepř
1 kg vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovičku rozkrojíme napůl nebo na čtvrtky. Stejně tak bůček. Uvaříme jej i s cibulí nakrájenou na hrubá kolečka v osolené vodě do poloměkka (asi 30 minut)

  2. Poté maso i s vývarem vlijeme do hlubokého pekáčku, maso by mělo být zalité asi do 3/4. Přidáme kmín, celý i mletý pepř, směs ďábelského koření a dáme do vyhřáté trouby péct, až se nám maso téměř rozpadá

  3. Pečenou vepřovou krkovičku podáváme s vařenými brambory. Jednodušší však je brambory oloupat, nakrájet a přidat do pekáčku k masu před pečením. Navíc brambory dobře nasají masovou chuť. Pro ještě lepší chuť přidáme k masu před pečením oloupané stroužky česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!