Vegetariánské rýžové těstoviny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 plátek máslo
bazalka
olivový olej
1/2 ks červená paprika
1/2 ks žlutá paprika
drcený kmín
1 ks menší pórek
drcený barevný pepř
pasta wasabi
200 g rýžové těstoviny
1/2 ks tmavá zelená paprika
1 plechovka sterilovaná míchaná zelenina
1 lžíce petrželka nebo estragon

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové (bílé) těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Vodu scedíme, těstoviny necháme chvíli okapat. Udržujeme je v teple

  2. Během vaření si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou zeleninu (použijeme malou plechovku) scedíme a promícháme s paprikou. Česnek oloupeme a utřeme se solí

  3. Na hlubší pánvičce rozehřejeme olivový olej, vhodíme papriku, sterilovanou zeleninu, pórek a osmahneme. Ochutíme barevným pepřem a ostatním kořením. V tomto případě jsme použili drcený kmín, bazalku a estragon - ten můžeme nahradit sušenou petrželkou,má svou specifickou nasládlou chuť a nemusí být všem příjemná. Nedusíme déle než 10 minut, abychom v zelenině uchovali co nejvíce vitamínů. Česnek a pastu wasabi vmícháme nakonec

  4. Těstoviny přidáme k zeleninové směsi a promícháme, ještě chvíli prohřejme. Pro zjemnění přidáme plátek másla

  5. Vegetariánské rýžové těstoviny podáváme teplé i studené - na talíři i v menších miskách. Zdobíme sušenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!