Pečená vepřová krkovice se šunkou a žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 plátky šunka
sádlo
2 ks feferonka
hladká mouka
mletý černý pepř
200 - 250 ml černé pivo
4 plátky vepřová krkovice
2 ks steakové žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové krkovice osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Očištěnou cibuli, feferonky a česnek nakrájíme nahrubo. Velké steakové žampiony Portobello nakrájíme na silnější plátky

  2. Plátky krkovice opečeme na sádle a přendáme je do pekáče. Na výpeku orestujeme cibuli, česnek a feferonky. Na maso položíme plátky šunky, na ni plátky žampionů a přelijeme orestovanou cibulovou směsí. Vše podlijeme pivem a zakryté pečeme při 170 °C doměkka. Ke konci pečení maso odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova

  3. Pečenou vepřovou krkovici se šunkou a žampiony podáváme s bramborem nebo bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!