Rýžové fritelky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžičky cukr
3 ks vejce
15 g máslo
1 sklenka rum
0.5 l mléko
1 ks citron
100 g rýže
2 hrstě cukr moučka
1 špetka mletá skořice
podle potřeby
olej
Postup Rýžové fritelky recept
Postup přípravy receptu
-
V mléce ochuceném skořicí dáme vařit rýži. Přibližně v polovině vaření přidáme máslo, cukr, strouhanou kůru z citronu. Dovaříme, scedíme a necháme vychladnout.
Rozšleháme tři žloutky, přidáme mouku, sklenku rumu a sníh vyšlehaný z bílků. Přidáme rýži a tvarujeme menší koule, které klademe do vařícího oleje a smažíme. Necháme na ubrousku okapat a odsát přebytečný tuk.
Rýžové fritelky podáváme teplé poprášené moučkovým cukrem.