Sekaná z filé recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
80 g máslo
1 ks žloutek
150 - 200 ml mléko
120 g žampiony
100 ml zakysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
1 lžíce sekaná pažitka
1 svazek jarní cibulka
600 g rybí filé
1 sklenka červená řepa
bramborová kaše
máslo na vymazání
1/2 lžičky drcený bílý pepř
2 ks včerejší houska
1 lžíce sekaná kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Filé rozdrobíme, případně namačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, osolíme i opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostky, přelijeme mlékem a necháme rozmočit. Potom je vymačkáme a promícháme s filé. Přidáme žloutek, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, nasekaný kopr, česnek a důkladně promícháme

  2. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibulku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony i cibuli a krátce orestujeme. Necháme vystydnout. Vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme se žampionovou směsí

  3. Plát alobalu potřeme máslem, nešetříme, aby nám kůrčička nezůstala na alobalu. Rozetřeme na něj rybí směs, uhladíme a na povrch rozprostřeme žampionovo-vajíčkovou náplň. Pomocí alobalu svineme a dobře uzavřeme konce. Vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 170 °C

  4. Hotovou sekanou necháme částečně vychladnout, poté z ní odstraníme alobal. Krájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší sypanou sekanou pažitkou a obložené třeba sterilovanou červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!