Rýže s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1,5 voda
2 balíčky rýže
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
1 lžíce polévkové koření
1 hlávka ledový listový salát

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme rovnou lžíci polévkového koření (podravka). Vodu uvedeme do varu a vložíme do ní varné sáčky rýže, které uvaříme podle návodu

  2. Mezitím si opláchneme hlávku ledového listového salátu (může být i obyčejný listový salát) a pokrájíme salát do mísy na malé kousky

  3. Odkapanou uvařenou rýži vysypeme na pokrájený salát a přidáme ještě obsah konzerv (po 80g a více) tuňáka ve vlastní šťávě

  4. Důkladně promícháme a rychlý oběd nebo večeře je hotová

  5. Pokud není salát, můžeme ho nahradit polovinou sáčku směsi mražené zeleniny, kterou nejdříve krátce podusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!