Zeleninové rizoto z jasmínové rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 hrnku hrášek
1 lžička sůl
2 špetky tymián
3 hrnky voda
1/2 hrnku kukuřice
2 hrnky jasmínová rýže
100 g sýr ementálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 2 hrnky jasmínové rýže, neproplachujeme ji. Dále budeme potřebovat mražený hrášek a kukuřici. Z koření lze použít jakékoli podle chuti - nám stačí sůl a 2 špetky tymiánu

  2. Vodu přivedeme k varu. Vsypeme rýži, hrášek i kukuřici, přidáme sůl, tymián a za občasného promíchání vaříme doměkka. Vše je dokonale měkké do 10 minut. Během vaření, pokud by se zdálo, že je vody málo, klidně trochu horké vody přilijeme, vsákne se

  3. Zeleninové rizoto z jasmínové rýže ihned podáváme a před podáváním sypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!