Zeleninové rizoto z hnědé rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
4 lžíce olivový olej
2 - 3 lžíce sójová omáčka
1 svazek jarní cibulka
1 balíček mražená zeleninová směs
400 g hnědá rýže

Postup přípravy receptu

  1. Hnědou rýži propláchneme pod tekoucí vodou. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i částí natě. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme. Přidáme česnek a necháme jen krátce rozvonět. Poté přisypeme hnědou rýži, zalijeme vroucí vodou asi 3 cm nad rýži a osolíme. Vaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Vsypeme celý pytlík jemně krájené mražené zeleniny, promícháme a vaříme dalších 15 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, pokud je potřeba

  3. Nakonec rizoto z hnědé rýže dochutíme sojovou omáčkou a pečlivě promícháme

  4. Zeleninové rizoto z hnědé rýže podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!