Zeleninová rýže se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

majoránka
1 svazek karotka
1 ks pórek
olivový olej
2 svazky jarní cibulka
1,5 hrnek jasmínová rýže
2 - 3 hrstě baby špenát
bylinková směs se solí
1 kostka bazalkový bujon
1 - 2 lžičky chilli směs

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži propláchneme, dáme do většího hrnce s kostkou bazalkového bujonu, zalijeme vodou a pod pokličkou rýži podusíme doměkka, až se nám vsákne všechna voda. Vmícháme majoránku

  2. Mezitím si očistíme zeleninu. Vše nakrájíme nadrobno. Mrkev předem povaříme v osolené vodě, aby byla měkká. Špenát natrháme

  3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme pórek a cibulku. Potom přidáme špenát, který nám během pár minutek povolí. Chvíli za stálého míchání restujeme. Posypeme bylinkovou směsí se solí, můžeme i použít jiné oblíbené koření či bylinky. Nakonec vmícháme na kousíčky nakrájenou mrkev

  4. Do zeleninové směsi vsypeme rýži, chilli omáčku a dobře promícháme. Necháme krátce prohřát

  5. Zeleninovou rýži se špenátem rozdělíme do misek či na talířky a podáváme jako bezmasý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!