Zeleninová rýže se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
majoránka
1 svazek karotka
1 ks pórek
olivový olej
2 svazky jarní cibulka
1,5 hrnek jasmínová rýže
2 - 3 hrstě baby špenát
bylinková směs se solí
1 kostka bazalkový bujon
1 - 2 lžičky chilli směs
Postup Zeleninová rýže se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Jasmínovou rýži propláchneme, dáme do většího hrnce s kostkou bazalkového bujonu, zalijeme vodou a pod pokličkou rýži podusíme doměkka, až se nám vsákne všechna voda. Vmícháme majoránku
Mezitím si očistíme zeleninu. Vše nakrájíme nadrobno. Mrkev předem povaříme v osolené vodě, aby byla měkká. Špenát natrháme
V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme pórek a cibulku. Potom přidáme špenát, který nám během pár minutek povolí. Chvíli za stálého míchání restujeme. Posypeme bylinkovou směsí se solí, můžeme i použít jiné oblíbené koření či bylinky. Nakonec vmícháme na kousíčky nakrájenou mrkev
Do zeleninové směsi vsypeme rýži, chilli omáčku a dobře promícháme. Necháme krátce prohřát
Zeleninovou rýži se špenátem rozdělíme do misek či na talířky a podáváme jako bezmasý hlavní chod.